Störsvikin luonnonsuojelualue Kolaviken

Kevätaika on mahtavaa
aurinko paistaa, lumet sulaa
Reissuajan mieli reissuun palaa
mennä metsään puita halaa
Katsella sinistä merta ja taivasta
istua kivellä, nauttia rauhasta

Matkalla Kasabergetin huipulta no1 jätimme Kasabergetin muut huiput toiselle kertaa ja jatkoimme matkaa Störsvikin luonnosuojelualueelle Kolaholmeniin päiväkahveille numero kaksi. Pikkalan ABC:n kohdalta kääntyy tie Störsvikiin ja ajoimme tietä niin pitkälle ohi golfkenttien ja puhdistmon tiehaaran, että tuli P-paikka vastaan. Aivan lähellä on venesatama.
Lähdimme parkkiselta suoraan metsään, emme kohti Sandvikin hiekkarantaa, vaan kohti meren rantaan. Siellä oli merkkaamaton polku, joka kierrätti metsässä. Sää oli sopiva liikkumiseen metsässä, joka tuoksui kuivalle mäntykankaalle. Etelässä on ollut maastopalovaroitukset päällä, kun ei ole sadetta riittänyt etelän päälle.

Oikealla hieno mänty, jossa oli mutkainen runko ja päässä pieni tupsu oksia.

Tämän täytyy olla mörrimöykyn kolo, olen siitä aivan varma. Mörriä ei näkynyt, jonnekin toiseen koloon varmaan mennyt piiloon päivänvaloa.
Vielä näkyi jäätä ja lunta rannassa.

Rantaan emme päässeet, kun merenranta oli sen verran kallioista. Yksi onkija nähtiin sillä ainoalla paikalla, josta olisimme voineet laskeutua rantaan, mutta emme häirinneet onkimiehen onnea. Jatkoimme kapuamista kalliolle.
Saavuimme karttaan merkitylle Korseberget näköalapaikalle. Löydettiin vielä kiva kivi, jonka päälle istuimme nauttimaan eväsleivät ja kahvit. Saimme rauhassa oleskella paikalla ja ihailla merilintujen uiskentelua ja lentelyitä. Näköalat oli kauniit, vaikka vastarantaa rumensitivat ilmeisesti Båtvikin tehdasrakennutkset sekä piiput.

Asutusta vastapäisellä rannalla.
Venesataman vierestä lähtee merkitty polku kohti Sandvikin uimarantaa. Polku kuljettaa meren rantaa pitkin, kallioiden yli Sandvikin. Kerron tuosta polusta enemmän, kun käymme sen kulkemassa.

Kiipeilyistä kipeinä ja onnellisina päivän saavutuksista oli hyvä palata kotisohvalle kotoilemaan. Tutkailemaan karttoja ja miettimään seuraavia valloitusreissuja luontoon.

Störsviken luonnonsuojelualue
Kolaholmen

Kolaholmen 104
02580 Siuntio

Kuvat ©Reiskat ja Reppu. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jätä kommentti