Sateinen Väransby Jorvas Kirkkonummi 6.6.2021

Helteinen sää
nähtäväksi jää
kastuuko pää
pilviä kasaantuu
heiluu puu
alaspäin vetäytyy suu
kohta jo ropisee
ukkonen jyrisee
kovasti täytyy kävelee
suojaan täytyy päästä
tästä pahasta säästä
kiiresti autollemme
ja heti kahvittelemme

Lämmintä, kesäisen lämmintä, mutta sää alkoi muuttumaan pilviseksi saapuessamme Väransbyn ulkoilualueelle Jorvakseen. Tämä ulkoilualue on ollut liian lähellä pääkaupunkiseutua, ettemme olleet aiemmin täällä käyneet. Väransbyn ulkoilu- ja teltta-alue kuuluu Espooseen, vaikka sijaitsee Hirsalassa Kirkkonummella. Hirsalantie on mukavaa ajella ja katsella mukavia maalaismaisemia, ainakin apukuskin on kiva katsella. Hirsalantie muuttuu Ankarlaxintieksi, joten sitten ajellaan hiekkatietä niin pitkälle, että tulee P-paikat ja portti. Me jätimme auton parkkiin, tutkimme alueen karttaa ja lähdimme tepastelemaan tietä pitkin. Vasemmalle jäi matkailuvaunualue, joka on yksityisaluetta, joten ei kande sinne poiketa. 

Tien varrella oli jo leiriytyjiä rannalla. Jatkoimme ja käännyimme metsää kohti, jossa polku kulki meren rannan vieressä. Ilma muuttui nihkeäksi ja olo oli kuin sademetsässä kävelisi. Kivoja kallioita ja polkuja. Uimaranta ja keittokatoksia. Kaivoja ja vessoja. Kaikkea tarjolla. Näimme melojan, suppailijan ja onkijoita. Jopa tikkataulu oli viritetty puuhun. Liikaa ääntä, kansoitetut keittokatokset autoineen eivät meidän mieltä ylentäneet. Näytti aivan siltä, että keittokatoksiin oltiin majoituttu. Kävely teki meille hyvää, mutta olisimme päässeet myös autolla aivan rantaan ja tien päähän, joka sekin oli kansoitettu. 

Hiekkatietä olisi päässyt suoraan myös keittokatoksille ja rantaan. Me käännyimme tästä vasemmalle polulle merenrantaa kohti. Oikealla puolella tie meni telttapaikoille ja sielläkin näkyi olevan telttailijoita.

Alkukesän vihreys on niin viehkoa ja lintujen konsertit mukavia kuunneltavia. Ainut, kun katsoi tuota vihreää heinää polun varressa, väkisin miettii montako pirulaista eli punkkia siellä vaani meidän meheviä verivarastoja. Onneksi oli metsässä muuta mukavaa katseltavaa. Reikä puussa, kurkittiin, mutta ei ollut ketään kotona. Pieni puronen, joka solisi kaatuneen puun juurella. Silmänsä kun auki pitää voi nähdä vaikka mitä kivaa.

Pieni hiekkauimaranta.
Vallattu keittokatos, jonka edessä oli monta autoa, kuvaa piti rajata.

Meidän haaveet kalliokahveista jäi toteutumatta, kun käännyimme takaisin päin vesipisaroiden saattelemina. Ukkosenjyrähdykset myös siivittivät askeleitamme pidentymään, joten kahvit nautittiin vaatteet märkinä autossa. Luontoretkemme näytti luontonsa. Meillä saattoi olla väärä päivä tai väärä ajankohta reissullemme tähän kohteeseen. Paikka oli kyllä kiva, mutta kansoitetut katokset eivät houkutelleet. 

Väransbyn ulkoilu- ja teltta-alue
Ankarlaxintie 200
02420 Jorvas

Kohde on helppokulkuinen

Kuvat ©2021.  Reiskat ja Reppu. Kaikki oikeudet pidätetään.

Jätä kommentti